[...] się na nich również dobrze, a nie narasta niepotrzebnie tkanka tłuszczowa i nie ma dużych wahań poziomu glukozy we krwi. Odpadają wyroby cukiernicze zawierające stosunkowo dużo tłuszczów i węglowodanów prostych. Powodują one szybkie narastanie tkanki tłuszczowej. Odpadają wszelkie typowe słodycze, jak cukierki, wafle, czekolady itp. Podobnie [...]
[...] powoli uwalniana jest energia (glukoza), którą na bieżąco zużywamy. Produkty zbożowe białe trawione są szybko (mają wysoki indeks glikemiczny), w krótkim czasie we krwi jest dużo energii (wysoki poziom glukozy „stymuluje” trzustkę do wyrzutów insuliny), która jeśli nie jest zużyta (nie jesteśmy sportowcami) odkłada się w postaci tkanki [...]
[...] opcję Skoro tak mówisz Co do ładowania i tego czy da radę, czy nie. Chyba sobie nie wyobrażacie, że na LC ma się 0 glikogenu w wątrobie i mięśniach? Jest go tylko dużo mniej, a organizm jest wyczulony na wychwyt glukozy i przerabianie jej na gliko. W jeden dzień nie naładuje się na maxa, ale tak naprawdę nie wypalił go na maxa, bo by [...]
[...] należy zmieszać 60g glukozy z dużą szklanką soku z winogron). Pytanie: Dlaczego wyższa dawka Kre-Alkalyn® działa lepiej – czy nie dostarczamy już ciału dużo więcej czystej kreatyny, ponieważ nie ma strat? Niektórzy „specjaliści” mówią, że nasycenie mięśni kreatyną jest bardzo proste, wiec jak można [...]
[...] fajeczkę przed treningiem i maksymalna pompa gotowa!. Niestety tak się nie dzieje, a wdychanie NO z tego źródła jest bardzo podstępne. Gdy do naszego organizmu trafia dużo NO z dymu tytoniowego, powoduje on zakłócenia wytwarzania tego związku w naszym ciele. Organizm czuje się jakby „wyręczony” z zadania produkcji tej [...]
[...] zaraz po treningu polecane są przecież dzięki swej super dobrej przyswajalnośi (znakomitej, szybkiej wchłanialności), spowodowanej bardzo wysokim indeksem glikemicznym (dużo wyższym od czystej glukozy-węglowodanu prostego). Natomiast co do tłuszczu, (który oczywiście wykluczony jest jednocześnie z kreatyną), myślę, że problem ten zupełnie [...]
forever: "Jabłczan keratyny dużo lepiej rozpuszcza się w wodzie od monohydratu, a rozpuszczalność ma ogromne znaczenie dla procesu wchłaniania, gdyż organizm może pobrać z przewodu pokarmowego jedynie to, co pozostaje w stanie rozpuszczonym. Molekuły samego jabłczanu należą do chemicznej grupy hydroksykwasów karboksylowych, które posiadają [...]
Zeby zobaczyc relacje pomiedzy glukoza a insulina i jak wspolpracuja. Czasem wegle rano powoduja wyrzut glukozy i gwaltowny skok insuliny tak duzy, ze pozniej po blyskawicznym spadku masz wrazenie glodu. Na mnie tak dziala sama owsianka, zawsze musialam doladowac bialka duzo i tluszczu.......ale i tak bardzo wdziecznie wchodzily mi rzeczone jajca [...]
[...] 2700 to też nie jest coś normalnego co innego wzdęcia - one mogą być powodem nietolerancji i to da się łatwo sprawdzić drogą eliminacji "podejrzanych" produktów lub masz za dużo błonnika - też da się to ogarnąć z ospałością już może być gorzej, bo można rozumieć ospałość jak zjesz duży objętościowo posiłek z dużą ilością kalorii, ale nie po [...]
Tomazzo spox każdy reaguje inaczej. Ale efektywnośc aerobów robionych na czczo do uwalniania i potem spalania WKT jest raczej niepodważalna! E-lite. Nie wiem co i jak polecaja inni , ja wogole czesto sie dziwie jak duzo osob (nawet na sfd) powiela jakies schematy suplementacyjne albo dietetyczne. A jak Ich zapytać skąd takie teorie , skąd [...]
[...] tzw. negatywnym bilansem azotowym. Po odstawieniu sterydów organizm nie jest w stanie przywrócić normalnego poziomu hormonów organizmie. W międzyczasie organizm traci dużo białka, z tego powodu regeneracja jest niewystarczająca. Po odstawieniu sterydów organizm źle znosi długi i ciężki trening. Właściwym wyjściem jest zredukowanie treningu [...]
[...] ig? Bo ig to jakaś miara szybkość wzrastania glukozy we krwi, trzustka produkuje insulinę żeby obniżyć poziom glukozy we krwi. Jeśli suszone morele mają ig 30-35 to nie jest dużo i nie spowodują gwałtownego wzrostu glukozy we krwi. Poza tym mówie tu o powiedzmy o dwóch porcjach suszonych owoców w ilości powiedzmy 60-70g co dostarcza ok.45g ww, [...]
greg 82 - "Nie wiem czy to prawda, ale słyszałem takie opinie, że fizjologicznie Pudzian ma przez tyle lat treningu rozwinięte mięśnie białe tylko (odpowiedzialne za krótki wysiłek) i nie wiadomo czy on wogóle będzie w stanie zrobić kondycję umożliwiająca walkę bez krańcowego zmęczenia na dystansie 10-15 minut. Bo w sumie po kilku minutach [...]
[...] jego jakości, wartości. Nie które produkty warto unikać, a mimo wszystko np. po treningu warto je uwzględnić. Zależy to od wielu czynników. Produktów żywnościowych jest tak dużo że ciężko napisać które jeść, a które unikać. Łatwiej jest zdecydowanie wypisać to na jakie powinno się zwracać uwagę, a jakie odsuwać od codziennego jedzenia. Tak więc [...]
nie iwem czy to czytałels czy nie w każdym razie jeśłi nie to napewno ci sie przyda ten art który mam na twardym: FAQ insuliny przez Acneman (tlumaczenie Destiny21) dużo pytań i odpowiedzi, które wchodzą w regularny, ładny i bezpieczny przewodnik, by używac insuliny. Zajeło mi to dużo czasu ktory spedzilem w poszukiwaniu badan,wiec badzcie mili [...]
Ogolnie chodzi mi o to, abym w wolnym tempie zdobywal miesnie nie bojac sie o przyrost tluszczu. BEZPIECZNIEJ I ZDROWIEJ DLA ORGANIZMU STOSOWAC DIETE NISKOWW, NIE W STANIE KETOZY Zaglebilem sie gleboko w metabolizm (czytalem artykul w KiF) i wiem, ze ww a konkretnie glukoza przemienia sie w aktywny glicerol ktory wiaze kwasy tluszczowe. Gdy brak [...]
wychodzi na to ze nie powinno jesc sie prawie zadnych wyraznie "slodkich" cukrow O CZYM PISLALEM WYZEJ ewentualnie glukoze ale znowu wyzej piszesz ze mozna nabawic sie cukrzycy. TO NIE TAK ZE OD GLUKOZY NABAWISZ SIE CUKRZYCY (INAZEJ BYM JEJ W PEWNYCH OKOLICZNOSCIACH NIE POLECAL) DUZO OSOB SPOZWYAJCYCH WIEKSZE ILOSCI WW - NIE TYLKO [...]
[...] smaku i zapachu. Substancja ta jest silnie alergizująca, ponadto może być przyczyną bólów głowy, napadów duszności, zaczerwienienia twarzy. Należy także pamiętać, że dużo soli, a zwłaszcza glutaminianu sodu znajduje się w takich produktach jak: wędliny, zupy w proszku, mieszanki przyprawowe. 5. Picie płynów przed posiłkiem albo 2 [...]
[...] jakości sosach sojowych oraz w nieomal każdym innym przetworzonym produkcie spożywczym. Metabolizm węglowodanów reguluje metabolizm białek i odwrotnie. Jeśli spożywamy za dużo słodkich produktów szczególnie pod postacią rafinowanych cukrów to zwiększa się nasze zapotrzebowanie na białko. Im większe więc spożycie skoncentrowanych, rafinowanych [...]
Witam wszystkich. Ja na diecie jestem od dwoch miesiecy i jestem pewna ze juz nie porzuce tego sposobu odzywiania. Waga mi spektakularnie nie spadla, ale tez nie zalezy mi tak bardzo na tym. Wolniutko choc systematycznie wskazowka wagi idzie w koncu w dol :)) Najwazniejsze ze w koncu dostaje wszystko co potrzebne do prawidlowego funkcjonowania i [...]